Ciorbă de perișoare fără orez
supe, ciorbe

Ciorbă de perișoare fără orez

La fel ca la sarmale, e suficient să scoatem orezul din rețetă și obținem o ciorbă potrivită în dieta low-carb. Dreasă cu smântână și gălbenușuri este și mai bună.

Pentru circa 6-8 porții

  • 2 litri de supă de carne (sau supă de oase diluată)
  • 500 g carne tocată (amestec vită cu porc)
  • 1 linguriță de tărâțe de psyllium (opțional)
  • 2 ouă, separate albușurile de gălbenușuri
  • 200 g smântână
  • 400-500 ml borș acru (sau mai mult, după gust)
  • câte 1 legătură de mărar, pătrunjel și leuștean
  • cimbru
  • sare, piper

Se aduce la fierbere supa de carne într-o oală. Într-un bol se păstrează 1-2 polonice de supă.

Între timp, se pregătesc perișoarele: se amestecă într-un vas carnea tocată, albușurile, sarea, piperul și, eventual, tărâțele de psyllium. Se lasă un pic, apoi se ia câte un pic din compoziție și se modelează perișoarele.

          

Când supa din oală fierbe, se pun pe rând toate perișoarele, apoi când se reia fierberea, se dă focul mic, se strânge spuma dacă e cazul, și se lasă cam 15-20 de minute.

Gălbenușurile se amestecă cu smântâna, apoi cu restul de supă călduță. Verdeața se spală, se toacă mărunt. Într-un ibric se dă borșul în clocot.

Când perișoarele sunt gata, se toarnă borșul fierbinte, apoi se adaugă cimbrul, se drege ciorba cu amestecul de gălbenușuri cu smântână, se pune verdeața și se stinge focul. Se lasă neapărat să se pătrundă vreo jumătate de oră, apoi se poate servi.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Ciorbă de perișoare fără orez
Autor
Data publicării
Rating
41star1star1star1stargray Based on 22 Review(s)

Leave a Reply