Desert la pahar cu sos de fructe
Un desert simplu, dar de efect, în culorile Mărțișorului.
Pentru 4 porții
- pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 150 g smântână dulce
- vanilie
- 20 g Green Sugar Premium (sau după gust)
- pentru sos:
- 200 g fructe de pădure (eu am avut afine roșii congelate)
- 30-40 g Green Sugar Premium (sau mai puțin, dacă fructele sunt dulci)
Mai întâi pregătim sosul. Fructele (congelate sau proaspete) se pun într-un ibric împreună cu îndulcitorul, pe foc mic. Se amestecă timp de vreo 5-7 minute de fierbere, până la obținerea unui sos oarecum legat. Se lasă la răcit.
Mascarpone se bate cu smântâna dulce, vanilia și îndulcitorul timp de câteva minute. În mod normal, compoziția se va îngroșa, la mine a rămas mai lichidă, s-a îngroșat ulterior, la rece. Se împarte compoziția în pahare. Deasupra se distribuie sosul de fructe răcit.
Desertul se poate servi imediat, dar poate fi făcut în prealabil și ținut la rece înainte de servire.
TOTAL: 660 grame, 1448.5 calorii, 19.9 proteine, 143.5 lipide, 22.4 carbohidrati, 7 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.