Rețete pentru masa de Paști

Rețete pentru masa de Paști

Deoarece de-a lungul timpului am adunat pe blog rețete potrivite și pentru masa de Paști, am decis să fac o mică selecție, pentru a vă ajuta în alcătuirea meniului.

Aperitive și salate
Aici aveți o plajă largă de posibilități, datorită perioadei pline de verdețuri proaspete și aromate. Puteți face orice combinație după plac, adăugând pentru consistență ouă fierte și ulei de măsline.

Salata de ridichi cu smântână nu lipsește niciodată de pe masa noastră festivă.
În cazul în care mai găsiți leurdă, puteți prepara salata de leurdă cu ouă.
Ouă umplute, varianta clasică sau cu ficat de cod.
Sau puteți face salată de ouă, simplă ori cu ciuperci.
Las aici și rețeta de maioneză rapidă, utilă la salatele enumerate mai sus.
Tot la aperitive puteți servi drob din organe de miel.
Pentru cei ce preferă un aperitiv mai puțin tradițional, vă recomand salata de rucola, căpșuni, nuci și brânză cu mucegai. Arată festiv și este un mix foarte reușit de gusturi și texturi.

Ciorba de miel și leuștean este preferată de mulți în ziua de Paște. Varianta mea este dreasă cu gălbenușuri și smântână, încercați-o, iese delicioasă!

Ca fel principal merge o friptură (în mod tradițional, de miel, dar și din altă carne ce vă place, sau de ce nu, pește). Nu am încă o rețetă de friptură de miel pe blog, dar pentru un gust intens, eu prefer să fac fripturile prin metoda gătirii lente, fie la slow-cooker, fie în cuptor, la treapta cea mai mică de temperatură, găsiți detalii aici.

Desert
Ca desert tradițional, puteți alege din cele 4 rețete de cozonac keto/low-carb:
Cozonac low-carb din făină mix de fibre
Cozonac keto din făină Szafi Reform
Cozonac keto din aluat fathead, cu mac
Cozonac low-carb cu lămâie
Pasca fără zahăr se face foarte ușor, secretul e să folosiți o brânză de vaci grasă și cât mai proaspătă. Baza de aluat este opțională, puteți să o omiteți.

Pentru cei care vor un desert altfel, vă propun unul inedit, cu care sigur veți impresiona pe cei de la masă: tort low-carb ”Sticlă spartă”. Pentru jeleuri puteți folosi suc de căpșuni/zmeură sau un ceai de fructe îndulcit după gust. Pentru alte sugestii de dulciuri fără zahăr, intrați aici.

Vă urez să aveți Sărbători luminate și liniștite!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
Rețete pentru masa de Paști
Article Name
Rețete pentru masa de Paști
Description
Rețete pentru masa de Paști
Author