Drob de miel în aluat fathead
salate, aperitive, diverse

Drob de miel în aluat fathead

Cu această rețetă am participat la Campania “Parfum de Cozonac #farazahar” organizată de NoSugarShop.ro și Oalesitigai.ro.
Vă prezint o variantă mai festivă a drobului tradițional făcut din organe de miel. Aluatul cu care l-am învelit este de tip fathead. Este un aluat foarte versatil, mult iubit de adepții alimentației keto și low-carb. Și pe bună dreptate, întrucât seamănă la consistență și gust cu foitajul. Totuși, din cauza conținutului ridicat de grăsimi și de lactate, se recomandă a fi consumat ocazional. Iar o sărbătoare este o ocazie minunată, zic eu.
Drobul de miel învelit în aluat arată spectaculos și are un gust grozav. Dacă nu agreați organele de miel, puteți folosi pe cele de pui sau de curcan.

Pentru un drob ce poate fi împărțit în circa 12 porții

  • 700-800 g măruntaie de miel (inimă, ficat, plămâni, rinichi)
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de untură (ulei de cocos/ unt clarifiat)
  • 300 g cașcaval mai moale sau mozzarella fără zer
  • 50 g cremă de brânză (almette)
  • 2 ouă
  • 100-110 g ketomix pentru cozonac
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1-2 fire de usturoi verde
  • o mână de leurdă
  • câteva fire de mărar
  • 1 lingură de untură
  • 2 ouă
  • unt pentru uns forma

Măruntaiele se spală și se curăță de cheaguri de sânge și pielițe. Se taie cuburi potrivite și se înăbușă cu o ceapă tăiată mărunt, în grăsimea aleasă, într-o tigaie adâncă (de tip wok), timp de circa 25 de minute. Se sărează și se condimentează la sfârșit. Se lasă carnea la răcit.

Între timp, se prepară aluatul:

Cașcavalul se dă prin răzătoare, se adaugă crema de brânză și se topește totul într-o oală pe foc foarte mic, amestecând mereu cu o paletă (sau puteți folosi cuptorul cu microunde). Cașcavalul trebuie să fie complet topit, să se scurgă de pe paletă.
Se mută compoziția într-un bol, se lasă un pic la răcit (2-3 minute), apoi se încorporează ouăle, amestecând bine.
Se adaugă treptat Ketomix. Se frământă la robot (sau cu mâinile, dar e un pic mai dificil), până se obține un aluat uniform, un pic lipicios. Se lasă deoparte un sfert de oră.

Carnea răcită se dă prin mașina de tocat, folosind sita cea mai mare, sau se taie cubulețe. Eu am făcut jumi-juma.
Separat se călesc verdețurile în grăsime, 1-2 minute, cât se înmoaie un pic. Se adaugă peste carnea mărunțită, apoi se pun ouăle, se amestecă, să iasă o compoziție legată.

Aluatul se împarte în 2 bucăți: ¾ și ¼ . Bucata mai mare se întinde pe o folie de silicon (sau o hârtie de copt) unsă cu puțin ulei de măsline, într-o formă cât mai dreptunghiulară, cu o grosime de 3-4 mm. Se transferă într-o tavă de cozonac (a mea are lungimea de 33 cm) unsă cu unt și tapetată pentru siguranță cu hârtie de copt. Se îmbracă pe interior pereții formei și se lasă în afară cam 1 cm.
Se umple forma cu carnea tocată, presând umplutura și nivelând suprafața.

Bucata mai mică de aluat se întinde de forma tăvii și se acoperă umplutura, lipind marginile. Se fac cu cuțitul niște tăieturi, pentru a avea loc pe unde să iasă aburul. Se unge suprafața cu ou bătut.
Forma cu drob se acoperă cu folie de aluminiu și se dă în cuptorul încins la 170 grade C pentru o jumătate de oră. Apoi se scoate folia și se mai ține vreo 15-20 minute sau până se rumenește suprafața.

Când e gata, se scoate din cuptor și se ține acoperit cu folie o jumătate de oră, apoi se scoate pe un grătar. Se răstoarnă pe un platou și se poate felia în stare caldă sau rece.


TOTAL: 1560 grame, 3172.4 calorii, 238.6 proteine, 205.2 lipide, 88.4 carbohidrati, 57.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Drob de miel în aluat fathead
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

Leave a Reply