Cozonac Babka keto cu ciocolată și nuci
deserturi, băuturi

Cozonac Babka keto cu ciocolată și nuci

Cu această rețetă am participat la Campania “Parfum de Cozonac #farazahar” organizată de NoSugarShop.ro și Oalesitigai.ro.
Dintre toate rețetele de cozonac keto/low-carb încercate de mine până acum, aceasta mi-a plăcut cel mai mult. Multă umplutură, gust foarte aromat, consistență ușor umedă, într-un cuvânt: extraordinar! Îl încercați și voi? Găsiți ingredientele pe NoSugarShop.ro. Tavă de cozonac bună găsiți la Oalesitigai.ro

Pentru un cozonac de circa 12 porții

Drojdia se dizolvă în 2 linguri de apă caldă.
Se bat ouăle cu gălbenușurile, eritritolul și aromele, timp de câteva minute, până când îndulcitorul se topește, iar compoziția devine spumă.
Se adaugă crema de cocos și drojdia dizolvată, se mai bate un pic. Apoi se încorporează treptat Ketomix și untul topit, continuând mixarea la robot timp de câteva minute. Aluatul obținut se acoperă și se lasă la crescut o oră.

Se prepară umplutura: într-o crăticioară se topește ciocolata și untul, se adaugă eritritolul, pudra de cacao și nucile. Se amestecă pană se topește ciocolata, apoi se lasă să se răcească pană ajunge la temperatura camerei.

Aluatul se întinde cu sucitorul între 2 covorașe de silicon (sau hârtii de copt), unse cu unt topit, în formă cât mai dreptunghiulară, de o grosime de circa 3-4 mm. Se unge umplutura uniform, lăsând marginile libere de 1-2 cm. Eu am presărat și un pic de coajă de portocală confiată.

Cu ajutorul covorașului (sau al hârtiei), se rulează foaia. Sulul obținut se taie în două pe lungime, folosind un cuțit ascuțit (pentru a se tăia mai ușor, se poate lăsa sulul la congelator 10 minute). Cele 2 bucăți se împletesc între ele, formând cozonacul.

Se transferă cozonacul cu grijă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt (a mea are 33 cm lungime). Se bagă tava într-o pungă de copt (găsiți la raionul cu folie de aluminiu) și se lasă la crescut cam o oră.
Apoi tava se dă în cuptorul încins la foc mediu (circa 170 grade C), mai întâi pentru vreo 30 de minute (până începe a se rumeni suprafața). Se scoate punga și se mai lasă încă 30 de minute. Aveți grijă să nu se ardă.


Pentru sirop, se înfierbântă apa cu eritritolul și se aromatizează cu vanilie. Se toarnă peste cozonacul fierbinte din tavă. Se lasă o jumătate de oră, apoi cozonacul se scoate din formă cu tot cu hârtie și se transferă pe un grătar, până la răcirea completă.

Se poate tăia și servi.


TOTAL: 1220 grame, 4509.3 calorii, 80.9 proteine, 394.6 lipide, 150.1 carbohidrati, 110.1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Cozonac Babka keto cu ciocolată și nuci
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

Leave a Reply