(CU) CE SE MĂNÂNCĂ

Când auzi cuvântul ”dietă”, automat te gândești la o perioadă grea și plină de frustrări, în care faci foamea, cu scopul de a slăbi. Regimul LCHF ne permite să ne alimentăm variat, sănătos și să nu ne înfometăm. Ba mai mult, deoarece mesele sunt foarte sățioase, vom ajunge să mâncăm la intervale de 5-7 ore, fără să ne chinuie foamea. Iar organismul se obișnuiește în timp să se sature cu porții mici.

Rețetele de pe acest blog sunt preparate din următoarele alimente permise:

Alimente
Carne: vită, porc, pui (crescut la sol)

Ouă, pește, fructe de mare

Lactate grase: smântână (dulce și fermentată), telemea, cașcaval, mozzarella, parmezan, brânzeturi cu mucegai

Legume ce cresc deasupra solului: salată verde, spanac, sparanghel, măsline, dovlecei, vinete, varză, conopidă, broccoli, roșii, ardei, avocado

Grăsimi naturale: unt, ulei de măsline, ulei de cocos, untură

Fructe (în cantități limitate): căpșuni, zmeură, mure, afine, lămâie, limetă

În cantități mici, ocazional: morcov, ceapă, usturoi, sfeclă roșie, țelină

Nuci și semințe
Preferate sunt cele cu conținut minim de glucide: pecan, macadamia, nuci braziliene, miez de nucă românesc, alune de pădure, arahide, migdale. Se vor evita fisticul și nucile caju.

Băuturi
Apă, ceai, cafea, șampanie, vinuri seci

 

Alimente de evitat
Cerealele de orice fel (orez, grâu, mei, hrișcă, orz, etc.), chiar și cele integrale, leguminoasele (fasole boabe, năut, soia), rădăcinoasele, dulciurile preparate cu orice fel de zahăr (alb, brun, din trestie, fructoza), grăsimile hidrogenate, lactatele degresate, o mare parte din fructele proaspete, fructele uscate, sucurile de fructe, băuturile îndulcite cu zahăr

 

Sursa: dietdoctor.com

 

 

Print Friendly