Coajă de lămâie confiată, fără zahăr
deserturi, băuturi

Coajă de lămâie confiată, fără zahăr

Îmi place mult aroma de lămâie. Foarte rar îmi lipsește din frigider coaja rasă de lămâie, pe care o adaug în multe din deserturile mele fără zahăr. Mai nou, am încercat să prepar coaja de lămâie sub formă de bucățele mai distincte, asemenea celei confiate cu zahăr. Am folosit îndulcitor green sugar, iar rezultatul m-a încântat. Mai mult, am testat o nouă rețetă de cozonac, unde am utilizat această coajă de lămâie confiată.
Important: vă recomand să folosiți numai lămâi netratate sau bio. Există acum în hypermarketuri, am găsit aproape mereu, când am avut nevoie.

La fel puteți să faceți și coajă de portocală (se găsesc și ele în varianta bio), numai că la noi în casă nu consumă nimeni miez/suc de portocale, așa că ar fi risipa prea mare. La lămâi, sucul îl folosesc pentru a prepara jeleuri.

  • coaja de la 3-4 lămâi cu coaja netratată
  • 3 linguri green sugar
  • 100-150 ml apă

Lămâile se spală bine și se decojesc cu cuțitul sau cu unealta corespunzătoare. Fâșiile de coajă se mai taie pe lung, apoi de-a latul, obținând niște pătrățele. Se răsfiră într-o tavă de ceramică sau sticlă termorezistentă.

Apa se aduce la fierbere, apoi se adaugă îndulcitorul și se amestecă până la dizolvare. Siropul obținut (e mult spus sirop, pentru că rămâne lichid ca apa) se toarnă peste coaja de lămâie. Se dă forma la cuptor la circa 100-120 grade C, pentru vreo 3 ore sau până când se absoarbe lichidul. Coaja de lămâie confiată este gata.

Rămâne doar să o răciți de tot, apoi să o puneți la păstrare într-un borcan de sticlă cu capac sau într-o cutie de tablă și să o folosiți la deserturile preferate.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Coajă de lămâie confiată, fără zahăr
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

2 thoughts on “Coajă de lămâie confiată, fără zahăr”

Leave a Reply