Salată de alge cu somon afumat
salate, aperitive, diverse

Salată de alge cu somon afumat

Algele marine comestibile au un conținut important de minerale și proteine, dar unul scăzut de carbohidrați. Sunt o sursă bogată de iod, au efect detoxificant, regulator hormonal, stimulator al circulației sanguine și al metabolismului. Conțin enzime care ajută digestia. Și sunt pur și simple foarte bune la gust. Vă propun o salată care nouă ne place mult. Am folosit alge uscate care se găsesc în orice plafar.

Pentru 2-3 porții

  • 30 g alge uscate
  • 100 g somon afumat, de preferință sălbatic
  • 2-3 linguri ulei de măsline (sau de susan)
  • 1 lingură semințe de susan
  • 1 lingură oțet
  • sare, după gust

Semințele de susan se călesc ușor într-o tigaie uscată, amestecându-le continuu, până se rumenesc un pic. Se lasă la răcit.

Algele uscate se țin în apă rece circa vreo 30-40 de minute. Apoi se clătesc, se scurg bine și se mai taie cu cuțitul sau cu o foarfecă, pentru a le scurta. Se pun într-un castron. Se adaugă somonul afumat tăiat cubulețe, susanul, uleiul, oțetul.

Se potrivește de sare, dacă este nevoie (algele sunt destul de sărate, la fel și somonul), și eventual de oțet. Se lasă vreo oră înainte de servire.

Rezistă vreo 2 zile la frigider.


TOTAL: 290 grame, 654.9 calorii, 37.5 proteine, 56.1 lipide, 14.6 carbohidrati, 2.6 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Salată de alge cu somon afumat
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

Leave a Reply