Prăjitură turnată keto, cu brânză sau dovleac
deserturi, băuturi

Prăjitură turnată keto, cu brânză sau dovleac

Sau e plăcintă? Nu am putut rezolva dilema denumirii, în schimb știu sigur că e un deliciu în ambele variante. La consistență, seamănă cu un chec low-carb. Împreună cu umplutura, prăjitura formează o combinație foarte reușită. E perfectă atât ca desert, cât și pe post de mic-dejun. Deoarece își păstrează forma chiar bine, rezistă luată și la pachet.
La umplutura de brânză am optat pentru caș nesărat, datorită conținutului scăzut de carbohidrați (sub 1 g, în comparație cu brânza de vaci, care are 4-6 g). M-am inspirat de aici.

Pentru circa 8-10 bucăți

sau

Mai întâi se prepară umplutura:

  1. Dovleacul se dă prin răzătoarea mare, apoi se călește timp de câteva minute, într-o tigaie, cu unt/ulei de cocos și îndulcitor. După ce se stinge focul, se adaugă aromele și se lasă la răcit.

sau

  1. Cașul se sfărâmă sau se dă prin răzătoare. Se amestecă bine cu ouăle, îndulcitorul și aromele.

Pentru aluat, se bat cu mixerul într-un bol ouăle cu îndulcitorul, timp de 2-3 minute, se adaugă smântână și se mai bate un pic. Într-un alt vas amestecăm ambele tipuri de făină cu praful de copt, apoi punem peste compoziția lichidă, adăugăm și vanilia. Aluatul iese destul de lichid, se mai lasă 10 minute să stea.

O formă de ceramică (a mea are 15 x 23 cm) se unge cu unt și se toarnă un pic mai mult de jumătate din aluat. Se dă în cuptorul încins la 170 grade C pentru circa 10-15 minute, până se prinde un pic suprafața.

 

Se scoate și se distribuie uniform umplutura, apoi se toarnă cu atenție și restul aluatului.

 

Se dă înapoi la cuptor pentru 40-50 de minute, până se prinde toată suprafața. În funcție de cuptor, poate dura chiar și un pic peste o oră, trebuie verificată periodic. Dacă e nevoie (prăjitura rămâne mult timp lichidă în mijloc), se acoperă cu folie de aluminiu.

Se taie numai după răcirea completă. Se poate presăra cu green sugar pudră.

Varianta mea cu dovleac arată așa:


TOTAL (varianta cu brânză): 1095 grame, 2299.6 calorii, 134.5 proteine, 193.4 lipide, 26.5 carbohidrati, 22.1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

TOTAL: (varianta cu dovleac): 900 grame, 1826.2 calorii, 75 proteine, 165.3 lipide, 35.6 carbohidrati, 19.2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Prăjitură turnată keto, cu brânză sau dovleac
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 21 Review(s)

Leave a Reply