Trufe vegane de ciocolată
deserturi, băuturi

Trufe vegane de ciocolată

Pe blog găsiți rețeta clasică de trufe de ciocolată. Dar așa cum pe lumea asta există produsul minune numit cremă de cocos care poate înlocui smântâna dulce în practic toate rețetele, desigur că nu puteam rata ocazia de a face trufe de ciocolată complet vegane (de post). Pentru îndulcirea lor am folosit un nou îndulcitor pe care l-am primit recent spre testare, GrecoStevia. Este un mix de eritritol cu stevia, fără calorii, cu ingrediente 100% de origine naturală. Fiind concentrat, pentru îndulcire se folosesc cantități mici.
Sper să încercați și voi aceste trufe și să vă placă, așa cum mi-au plăcut și mie.

Pentru circa 30 de bucăți

Ciocolata se rupe bucățele mai mici (sau se taie cu cuțitul), se pune într-un vas.
Se înfierbântă crema de cocos împreună cu îndulcitorul și se toarnă peste ciocolată. Se lasă 5 minute, apoi se amestecă bine până la omogenizarea compoziției. Gustați și vedeți dacă mai e nevoie de îndulcitor. Vasul se va da la rece pentru minim 3 ore, cel mai bine peste noapte.

Când compoziția s-a întărit, se iau cantități nu prea mari din aceasta și se modelează sfere de mărimea unor nuci. Dar nu e musai să fie sfere, trufele mele au ieșit mai bolovănoase. Astfel le-am făcut mai repede și au căpătat aspect mai artizanal. Acestea se dau prin cacao, nucă de cocos sau miez de nucă măcinat.

Trufele se pot păstra și la temperatura camerei, dacă aceasta nu depășește 23 de grade C.


TOTAL: 460 grame, 2060.4 calorii, 28.2 proteine, 190.9 lipide, 29.2 carbohidrati, 15.9 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Trufe vegane de ciocolată
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

Leave a Reply