Trufe de ciocolată
deserturi, băuturi

Trufe de ciocolată

Combinația dintre ciocolată și smântână dulce pentru frișcă este una clasică. În funcție de proporțiile folosite, putem obține glazură, cremă ganache sau trufe. Acestea din urmă pot fi făcute cu diverse adaosuri și arome (nuci, fulgi de cocos, vanilie, coniac, rom, etc.), după gustul fiecăruia. Modul de preparare este unul foarte simplu, dar necesită ingrediente de calitate:
*Folosiți o ciocolată neagră bună, cu conținut cât mai ridicat de cacao. Eu am avut ciocolată cu 84% cacao de la Secretele Ramonei. Heidi cu 85% cacao este o opțiune bună și accesibilă. De asemenea, există la Lidl un sortiment marcă proprie cu 95% cacao.
*Smântâna trebuie neapărat să fie naturală, nu vegetală. Eu prefer marca Lăptăria cu caimac, dar este bună și La Dorna (32% sau 35% grăsime).
*Ca îndulcitor, vă recomand Green Sugar Premium, este mai concentrat decât Green Sugar clasic (deci aveți nevoie de o cantitate mai mică) și nu are deloc aftertaste. În plus, acum îl găsiți în cutii de aluminiu care sunt ușor de depozitat, refolosit sau reciclat.

Pentru circa 35 de bucăți

  • 200 g ciocolată neagră (cu minim 85% cacao)
  • 200 ml smântână dulce pentru frișcă
  • 20-30 g Green Sugar Premium
  • 1 lingură de coniac sau rom, opțional
  • cacao, fulgi de cocos, nuci măcinate

Ciocolata se rupe bucățele mai mici (sau se taie cu cuțitul), se pune într-un vas. Opțional, se adaugă și alcoolul.

Se înfierbântă smântâna dulce împreună cu îndulcitorul și se toarnă peste ciocolată. Se lasă 5 minute, apoi se amestecă bine până la omogenizarea compoziției. Gustați și vedeți dacă mai e nevoie de îndulcitor. Vasul se va da la rece pentru minim 3 ore, cel mai bine peste noapte.

A doua zi se iau cantități nu prea mari din compoziția întărită și se modelează sfere de mărimea unor nuci. Acestea se dau prin cacao sau nucă de cocos.

Se pot păstra și la temperatura camerei, dacă aceasta nu depășește 23-24 de grade C.


TOTAL: 420 grame, 1718.6 calorii, 22.2 proteine, 162.6 lipide, 30.2 carbohidrati, 22.6 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Trufe de ciocolată
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 19 Review(s)

Leave a Reply