Chifle keto din făină de migdale și psyllium
pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF

Chifle keto din făină de migdale și psyllium

Azi vă arăt ultima rețetă testată de chifle keto, fără lactate și fără praf de copt. Surprinzător, tărâțele de psyllium funcționează și ca agent de creștere a aluatului. Miezul e ușor umed, dar asta se rezolvă cu ajutorul prăjitorului de pâine sau al unei tigăi. Chiflele merg servite atât cu chestii sărate (diverse paste tartinabile), cât și dulci (unt+gem fără zahăr). Data viitoare voi face burgeri cu ele. Rețetă preluată de aici.

Pentru 5 chifle:

Ouăle se bat cu sarea, se adaugă apa și oțetul. Apoi se încorporează făina de migdale și tărâțele de psyllium. Aluatul obținut este inițial moale, dar după 10 minute se va îngroșa considerabil. Dacă nu, reglați din ingredientele uscate.

Aluatul se împarte în 5 părți egale, din care se modelează chiflele. Se pun pe hârtie de copt, se presară semințe (sau nu) și se dau în cuptorul încins la 180 grade C până când se rumenesc frumos. La mine a durat 40 de minute.

Se scot pe un grătar și se taie abia după ce s-au răcit de tot. Sunt foarte bune prăjite ușor la prăjitor sau pe tigaie.


TOTAL: 360 grame, 677 calorii, 34.7 proteine, 49 lipide, 30 carbohidrati, 22 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Chifle keto din făină de migdale și psyllium
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 36 Review(s)

2 thoughts on “Chifle keto din făină de migdale și psyllium”

Leave a Reply