Ouă umplute cu spanac (sau alte verdețuri)
salate, aperitive, diverse

Ouă umplute cu spanac (sau alte verdețuri)

Un aperitiv drăguț, perfect pentru masa de Paști și nu numai. În loc de spanac merg și alte verdețuri, după gust și sezon.

  • 6 ouă
  • 100-150 g smântână (sau maioneză)
  • 70 g spanac congelat (sau frunze de leurdă/busuioc/ceapă verde)
  • sare, piper, pudră de usturoi
  • 1 linguriță muștar
  • zeamă de lămâie

Spanacul se decongelează, apoi se stoarce bine de lichid. Dacă nu aveți spanac congelat, puteți folosi spanac crud.

Ouăle se fierb timp de 8 minute. Se mută în apă rece și se lasă o vreme. Apoi se curăță de coajă și se taie în două.

Gălbenușurile se toacă împreună cu smântâna (sau maioneza), muștarul și spanacul. Se asezonează după gust cu sare, zeamă de lămâie și condimentele dorite. Se umplu jumătățile de albuș cu compoziția obținută, folosind o linguriță sau un poș. Se servesc imediat.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Ouă umplute cu spanac (sau alte verdețuri)
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Leave a Reply