Maioneză rapidă
salate, aperitive, diverse

Maioneză rapidă

Nici cealaltă rețetă de maioneză postată aici nu cere mult timp pentru preparare, dar aceasta este chiar fulgerătoare. Sigur ați mai văzut-o pe net, este o rețetă extrem de populară. Pentru prepararea ei aveți nevoie de un mixer vertical și un vas înalt și îngust (cel care vine în set cu mixerul este perfect, dar se poate folosi și un borcan).
Eu o fac atunci când sunt în criză de timp sau când nu vreau să-mi rămână albușuri.
Maioneza este o sursă excelentă de grăsmi pentru postul cu ouă. Amănunte despre acest post găsiți în acest articol.

 • 1 ou foarte proaspăt
 • 200 ml ulei (eu folosesc amestec de ulei de măsline cu ulei de cocos sau de avocado 150 ml + 50 ml)
 • 1 linguriță muștar (cu conținut minim de glucide)
 • 1 lingură suc de lămâie
 • sare

Într-un vas îngust și înalt se pun componentele rețetei, având toate aceeași temperatură. Se introduce mixerul vertical în vas, se pornește, dar se ține pe fundul vasului nemișcat, timp de vreo 15-20 secunde. Apoi se ridică ușor și se continuă mixarea încă vreo 20-30 de secunde, până la omogenizarea completă a maionezei.

Se adaugă condimente, de exemplu piper măcinat, fulgi de chili sau usturoi pisat, după gust sau conform unei rețete concrete.

Se păstrează la rece maxim 2 zile.


TOTAL: 275 grame, 1766.7 calorii, 7.9 proteine, 194.2 lipide, 1.6 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Maioneză rapidă
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 23 Review(s)

4 thoughts on “Maioneză rapidă”

  1. Eu eram sceptică doar în privința oului crud, mulți ani l-am evitat. Dar acum nu mai am astfel de probleme. 🙂
   Îți recomand să te uiți și pe youtube la vreun filmuleț cu maioneza asta (cauți după ”maioneza rapida”), ca să vezi exact cum se comportă amestecul.

   1. Vazusem pe FB filmulete de genul si nu prea mi-a venit sa cred. Aveam vreo 7-8 ani cand am invatat sa fac maioneza, si mereu o rugam pe bunica sa ma lase sa o fac eu, iar ea imi spunea sa pun ulei cu grija, ca sa nu se taie. Mi-a ramas atat de bine fixata treaba asta in cap :))

    1. Să știi că și eu eram sceptică, până am încercat-o. Dar se taie și ea, dacă nu se respectă procedeul descris, am pățit-o.

Leave a Reply