Chec low-carb din făină de migdale
deserturi, băuturi

Chec low-carb din făină de migdale

Această rețetă mi-a întrecut toate așteptările. A ieșit un chec dens și pufos în același timp, de o culoare minunată și cu o aromă extraordinară de lămâie. L-am copt în formă tradițională de chec, dar și în una rotundă, de fiecare dată s-a comportat exemplar și a crescut frumos. Forma mea de chec are 21 cm lungime. Din aceleași cantități, într-o formă rotundă cu diametrul de 17 cm iese un blat înalt de circa 5-6 cm, din care lejer puteți prepara un tort. De exemplu, puteți folosi crema de la acest tortM-am inspirat de aici.

 

Se bat untul, crema de brânză și coaja de lămâie cu mixerul, până se obține o compoziție pufoasă. Apoi se adaugă îndulcitorul și se mai bate un pic. Se pun ouăle pe rând, bătând după fiecare. Iese o compoziție lichidă, în care se adaugă amestecul de făină de migdale, praf de copt și sare, și se amestecă bine până la omogenizare. Trebuie să iasă un aluat nu foarte gros, care, căzând de pe lingură, își păstrează forma doar 1-2 secunde. Aluatul se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie de copt și se dă în cuptorul încins la circa 170 grade C pentru circa 1 oră sau până când suprafața se rumenește și devine fermă la atingere.

 

Checul se răcește pe un grătar și se taie numai după ce s-a răcit.

Special pentru cititorii blogului Rețete LCHF magazinul NoSugarShop.ro oferă un cod de reducere de 5% la orice comandă: ReteteLCHF5.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Chec low-carb din făină de migdale
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply