Supă cremă de ciuperci
supe, ciorbe

Supă cremă de ciuperci

Aromată și cremoasă, această supă îți poate însenina o zi mohorâtă de iarnă. Dacă folosiți supă de legume sau apă, iar în loc de smântână puneți cremă/smântână de cocos, aveți o rețetă lchf fără lactate.

Pentru 4 porții

  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de untură sau unt
  • 500-600 ml supă de legume/pui/oase sau apă
  • 200 ml smântână dulce (minim 30% grăsime)
  • sare, piper măcinat
  • verdeață tocată

Se opresc 2 ciuperci, iar restul se șterg bine cu o cârpă umedă și curată, apoi se taie sferturi.

Într-o oală cu fundul gros se călește ceapa tăiată mărunt în untură sau unt. După 2-3 minute se adaugă ciupercile și se lasă sub capac la foc mic încă vreo 2-3 minute.

 

Se adaugă supa fierbinte și se lasă la fiert cam 30 de minute la foc mic. Se pasează supa cu blenderul vertical direct în oală sau în blenderul cu vas. Se pune iar supa pe foc și se adaugă smântâna dulce, sarea, piperul după gust. Se mai ține până dă primul clocot, apoi se stinge focul.

Ciupercile lăsate deoparte se feliază subțire și se călesc în puțin unt pe ambele părți, până se rumenesc ușor.

Supa se servește în boluri, cu felii de ciuperci călite și verdeață tocată deasupra.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Supă cremă de ciuperci
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply