Paste konjac cu sos Bolognese
fel principal, garnituri

Paste konjac cu sos Bolognese

Am mai scris despre fibrele konjac aici. Azi vă prezint o rețetă cu paste din aceste fibre. Sosul l-am făcut cât mai low-carb cu putință: nu am folosit morcov, ceapa a fost micuță, iar piureul de roșii nu avea zahăr adăugat. Datorită busuiocului proaspăt, sosul a ieșit într-atât de aromat, încât a acoperit cu totul gustul neutru al pastelor konjac. O să le mai gătesc în acest fel negreșit!

Pentru 2 porții

  • 300 g carne tocată amestec grasă (porc + vită)
  • 1 ceapă mică
  • 300 ml piure de roșii (passata)
  • sare, piper, oregano
  • busuioc proaspăt
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • parmezan ras pentru servit, opțional
  • 1 pachet de spaghete konjac sau tăieței konjac

Într-o tigaie mai adâncă se încinge uleiul, în care se călește ușor ceapa tăiată mărunt, apoi se adaugă carnea tocată și se desface cu o lingură de lemn, amestecând.

 

După ce toată carnea și-a schimbat culoarea, se adaugă piureul de roșii diluat cu puțină apă, un pic de sare, piper măcinat și oregano, Se face focul mic și se lasă cam 30 de minute, amestecând din când în când. Sosul trebuie să fie nici prea gros, nici prea subțire, după nevoie se mai adaugă un pic de apă.

La sfârșit se pune și busuiocul proaspăt mărunțit și se închide focul.

Pastele konjac se scot din pachet, se clătesc într-o strecurătoare cu apă rece, apoi se poate proceda în 2 feluri: fie se adaugă în tigaia cu sos și se amestecă. Fie se fierb 1 minut într-o oală cu apă, cât să se încălzească, apoi se scurg, se amestecă cu un pic de ulei de măsline și se servesc în farfurii, iar peste ele se pune sosul.

După dorință, se poate presăra parmezan ras la servire. Noi am preferat să optăm pentru o masă lchf fără lactate.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Paste konjac cu sos Bolognese
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 16 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Paste konjac cu sos Bolognese”

  1. Am incercat pastele konjac pana acum doar cu sosul carbonara. Ce idee buna cu sosul bolognese, o sa fac si eu! Sunt sigura ca va iesi foarte bun. Si o sa pun si parmezan, la mine e nelipsit de la paste.

    1. Foarte bună ideea și cu carbonara! Noi până acum le-am consumat doar cu ton și smântână (ca în rețeta cu ”orez”) sau bolognese. Am mai pus ”orez” în niște ardei umpluți, după ideea unei prietene.

Leave a Reply