Varză de Bruxelles cu kaizer, la tigaie
fel principal, garnituri

Varză de Bruxelles cu kaizer, la tigaie

E tare simpatică această varză, am început să o gătesc relativ recent și îmi place mult. Se face repede, deci mâncărurile cu ea sunt din categoria rapid.

Pentru 2 porții

  • 300 g varză de Bruxelles proaspătă*
  • 200 g kaizer feliat, cu eticheta cât mai „curată”
  • piper, 1-2 căței de usturoi, opțional
  • 1 lingură mare de untură sau unt clarifiat

Varza se spală, se taie porțiunea maro de la cotor, dacă e nevoie, și se fierbe la aburi circa 5 minute.

Între timp, într-o tigaie se încinge untura și se călește kaizerul tăiat bucățele. Se adaugă varza, un pic de apă și se lasă la foc mic sub capac pentru vreo 10 minute.

Se sărează numai dacă e nevoie, kaizerul fiind destul de sărat. La sfârșit se pune usturoiul pisat, piperul măcinat și se închide focul. Se servește cu crudități sau murături, și dacă doriți, cu smântână sau un sos de brânzeturi.

* Dacă se folosește varză congelată, nu se mai fierbe la abur, ci se pune direct în tigaie peste kaizer.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Varză de Bruxelles cu kaizer, la tigaie
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 18 Review(s)

1 thought on “Varză de Bruxelles cu kaizer, la tigaie”

Leave a Reply