Sos de gorgonzola sau alte brânzeturi
salate, aperitive, diverse

Sos de gorgonzola sau alte brânzeturi

Ne place în combinație cu peștele, steak-ul de vită, dar merge minunat și la legume călite în unt. Se face foarte repede și e bun și a doua zi, după reîncălzire.
Această rețetă se poate adapta pentru postul cu ouă, despre care puteți citi aici. În acest caz, smântâna dulce se înlocuiește cu cremă de brânză sau mascarpone diluate cu puțină apă. Sosul obținut se poate servi cu omlete sau ouă fierte.

Pentru 2-4 persoane

  • 200 ml smântână dulce grasă (minim 32% grăsime)
  • 100 g brânză gorgonzola, fie 100 g de amestec de brânzeturi tăiate cubulețe (cheddar, brie, camembert, cașcaval, parmezan)
  • piper, nucșoară

Într-un ibric se pune la foc smântâna. Înainte de a da in clocot, se adaugă brânzeturile tăiate cubulețe, amestecând continuu. Se ține sosul pe foc până se topesc brânzeturile și se îngroașă sosul un pic. Nu se ține prea mult, pentru ca după răcire, sosul devine și mai gros. Se asezonează cu piper și/sau nucșoară după gust și se servește fierbinte sau cald.


TOTAL: 300 grame, 985 calorii, 23.6 proteine, 97 lipide, 4.5 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Sos de gorgonzola sau alte brânzeturi
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 20 Review(s)

Leave a Reply