Sos de gorgonzola sau alte brânzeturi
Ne place în combinație cu peștele, steak-ul de vită, dar merge minunat și la legume călite în unt. Se face foarte repede și e bun și a doua zi, după reîncălzire.
Această rețetă se poate adapta pentru postul cu ouă, despre care puteți citi aici. În acest caz, smântâna dulce se înlocuiește cu cremă de brânză sau mascarpone diluate cu puțină apă. Sosul obținut se poate servi cu omlete sau ouă fierte.
Pentru 2-4 persoane
- 200 ml smântână dulce grasă (minim 32% grăsime)
- 100 g brânză gorgonzola, fie 100 g de amestec de brânzeturi tăiate cubulețe (cheddar, brie, camembert, cașcaval, parmezan)
- piper
Într-un ibric se pune la foc smântâna. Înainte de a da in clocot, se adaugă brânzeturile tăiate cubulețe, amestecând continuu. Se ține sosul pe foc până se topesc brânzeturile și se îngroașă sosul un pic. Nu se ține prea mult, pentru ca după răcire, sosul devine și mai gros. Se piperează după gust și se servește fierbinte sau cald.





