Pâine crocantă LCHF
pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF

Pâine crocantă LCHF

Pâine LCHF
Pâinea low-carb este de multe ori sub formă de felii crocante (crackers). Se face din amestecuri de semințe și nuci, folosindu-se ca liant tărâțele de psyllium. E perfectă pentru a fi unsă cu unt, cremă de brânză, pate de ficat sau pentru a fi înmuiată în sosuri dip. Nu o să puteți mânca prea multe felii, dar ăsta e și scopul dietei LCHF: mâncăm gras, deci sățios, deci ne săturăm cu puțin. Am încercat mai multe rețete de pâine LCHF, dar asta îmi place că nu conține nici ouă, nici lactate.

Pâine crocantă low-carb sau crackerși
Cea mai simplă și cu ingrediente la îndemână

Pentru 1 tavă mare de aragaz:

Se încinge cuptorul la circa 160 grade C.

Semințele (neprăjite) se bagă la un robot/tocător/râșniță pentru câteva secunde, cât să se mărunțească ușor, nu e nevoie să fie făcute pulbere.
         

Se adaugă sarea și tărâțele de psyllium. Se toarnă apa, se amestecă și se lasă vreo 5-10 minute, să se umfle tărâțele. Compoziția va deveni mai omogenă.

Se așterne o tavă mare (cea de la aragaz e perfectă) cu hârtie de copt și se unge cu ulei. Se întinde compoziția cu o paletă sau cu o lingură. Trebuie să fie o grosime de câțiva mm.

Se bagă în cuptor pentru circa 10 minute, apoi se scoate tava și se taie cu cuțitul în felii (20-24).

Se mai lasă în cuptor până toată suprafața devine crocantă. Atenție: pâinea are tendința să se ardă pe la margini, așa că la fiecare câteva minute se va scoate tava și se vor rupe bucăți care se vor întoarce, li se schimbă locul în tavă, cele din mijloc mai spre margine și invers. Pe măsură ce se coc, se scot. Ultimele bucăți se lasă în cuptorul stins, cu ușa întredeschisă.

După răcirea completă, pâinea se păstrează foarte bine în casolete de plastic sau tablă cu capac. La mine au ținut și 2 săptămâni fără să-și schimbe gustul.


TOTAL: 350 grame, 1159.8 calorii, 40.5 proteine, 96.4 lipide, 12 carbohidrati, 34.6 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Pâine crocantă LCHF
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 32 Review(s)

Leave a Reply