Pâine simplă din semințe
pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF

Pâine simplă din semințe

Această pâine este consistentă și perfectă pentru tartine. Din ea se pot face și crutoane pentru supe. Ca orice pâine de pe acest blog, și aceasta are conținut scăzut de carbohidrați și nu conține gluten.

Pentru o pâine de circa 21 cm lungime, cam 13-14 felii

Semințele se lasă întregi sau se râșnesc un pic, se adaugă tărâțele de psyllium, sarea. Dacă râșniți semințele, iese un aluat mai dens decât dacă le lăsați întregi, dar nu influențează rezultatul.

Separat se bat ouăle și se toarnă peste semințe. Se amestecă bine, iar compoziția obținută se transferă într-o tavă dreptunghiulară mică (de 20-21 cm), tapetată cu hârtie de copt.

Se dă în cuptorul încins la circa 170 grade C și se coace timp de aproximativ 30-40 de minute, până la rumenirea ușoară a suprafeței.

Pâinea se răcește pe un grătar, apoi se taie.

Se poate păstra în frigider, într-un vas cu capac, timp de 4-5 zile. La congelator se poate păstra, feliată, timp de o lună.
Aici aveți secțiunea pentru varianta cu semințele lăsate întregi:

Pentru crutoane, feliile de pâine se taie cubulețe, care se țin un pic în cuptor într-o tavă, amestecând periodic și verificând să nu se ardă.


TOTAL: 480 grame, 1799 calorii, 74.8 proteine, 144.7 lipide, 72.5 carbohidrati, 44.6 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Pâine simplă cu semințe
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 30 Review(s)

4 thoughts on “Pâine simplă din semințe”

    1. E ok pâinea și cu semințele întregi, se taie fără probleme, nu se împrăștie deloc. Gustul e cam la fel ca în cazul semințelor râșnite.

  1. Am încercat aceasta pâine, însa nu e deloc pe gustul meu… Are un gust inecacios… Dar am pus-o in congelator si o voi folosi pe post de crutoane la vreo supa crema! ????

Leave a Reply