Salată de leurdă cu ouă
salate, aperitive, diverse

Salată de leurdă cu ouă

Ador leurda. Știu că este o plantă cu puternice efecte detoxifiante, dar și un condiment culinar excelent. În plan digestiv, este mai bine tolerată decât usturoiul.
Până de curând, foloseam leurda doar la salatele de crudități. Dar la sugestia unei persoane dragi, am făcut o salată mai consistentă, cu ouă. Rezultatul m-a încântat peste măsură! E chiar păcat să nu profitați de această perioadă scurtă în care găsiți în piețe frunzele netede și puternic aromate de leurdă. Această salată ne place mult și poate constitui un aperitiv pentru prânz sau chiar o cină ușoară.

Pentru 2 porții

  • 2 legături de leurdă proaspătă (le-am cântărit pe ale mele și aveau cam 120 g)
  • 2 fire de ceapă verde
  • 3 ouă
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură suc de lămâie, opțional
  • sare

Leurda se alege, se spală și i se taie/scurtează codițele, se lasă la scurs.
Ouăle se fierb tari (cam 7-8 minute din momentul fierberii).
Ceapa verde se spală și se șterge de apă.

Leurda și ceapa verde se taie fâșii de circa 1 cm lățime. Ouăle se taie cubulețe. Se amestecă într-un bol, asezonând cu sare și ulei. Dacă doriți, puteți acri cu suc de lămâie.

Se servește imediat.


TOTAL: 340 grame, 503.4 calorii, 23.7 proteine, 36.7 lipide, 21.1 carbohidrati, 2.9 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Salată de leurdă cu ouă
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 16 Review(s)

2 thoughts on “Salată de leurdă cu ouă”

  1. Ce idee interesanta, se mai gaseste leurda pe piata? Eu as pune cantitate egala din leurda si salata verde, pentru ca abia de curand m-am hotarat sa incerc leurda si inca ma obisnuiesc cu gustul sau.

Leave a Reply