Pandișpan „zero carb”, din făină Szafi Reform
deserturi, băuturi

Pandișpan „zero carb”, din făină Szafi Reform

Azi vă aduc rețeta unui pandișpan pufos, cu conținut MINIM de carbohidrați. Mai puțin de atât nu cred că există.😉 Vă arăt cum se face varianta simplă, dar îi puteți pune și ceva fructe (afine/căpșuni/zmeură) sau nuci sfărâmate. Merge folosit și ca blat de tort (de exemplu, pentru Tiramisu). În acest caz, îl coaceți în forma de care aveți nevoie. Nu în ultimul rând, se poate face și în versiunea marmorată. În acest scop, se toarnă în formă 2/3 din aluat, iar în restul se încorporează 1 lingură de cacao + 1 lingură de apă, dacă e nevoie, ca să se păstreze aceeași consistență. Aluatul colorat se toarnă peste cel galben, se amestecă puțin cu o scobitoare și se dă la copt.

Ouăle se separă. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, îndulcitorul și aromele. Se adaugă gălbenușurile pe rând, apoi uleiul, bătând continuu.

La sfârșit se pune făina amestecată cu praful de copt. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă așternută cu hârtie de copt, eventual unsă cu puțin unt. Forma mea are 16 x 23 cm.
Se coace în cuptorul încins la circa 170 grade C timp de circa 40-45 de minute, sau până se prinde toată suprafața și se rumenește ușor. Se scoate pe un grătar să se răcească.

Se taie după răcirea completă.

Trebuie să vă arăt ce pufos iese:

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Pandișpan „zero carb”, din făină Szafi Reform
Autor
Data publicării
Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)

Leave a Reply