Tiramisu keto
deserturi, băuturi

Tiramisu keto

Îmi place acest desert pentru versatilitatea lui și gustul fabulos. Și pentru faptul că poate fi preparat cu ușurință în varianta keto/low-carb, fără să sufere măcar un pic rezultatul final. Poate fi făcut atât într-o formă mai mare, cât și în forme mici, individuale. Folosiți orice pandișpan keto preferați și care vă iese bine. Eu am avut pandișpan keto din făină de cocos, tăiat în 2.

Anul acesta de sărbători l-am făcut de 2 ori: de Crăciun și de Revelion (porție dublă). A fost foarte apreciat!

pentru 9 porții

  • un pandișpan keto din 5-6 ouă, eu am folosit această rețetă (merge la fel de bine și acest pandișpan, ignorând umplutura)
  • pentru cremă:
  • 2 ouă
  • 50 g Green Sugar
  • 500 g mascarpone
  • 150 ml smântână dulce pentru frișcă (30-35% grăsime)
  • vanilie
  • o cafea espresso lungă
  • coniac, opțional
  • cacao, pentru presărat

Pandișpanul se coace în ajun, ca blatul să se mai „așeze”. Aici aveți mai multe opțiuni: fie coaceți blatul în forma în care veți asambla prăjitura, fie coaceți un blat mai mare și tăiați bucăți potrivite de care aveți nevoie. Adaptați după formele de care dispuneți. Eu am copt pandișpanul în forma în care urma să asamblez prăjitura, apoi l-am tăiat în 2 pe grosime.

Se prepară cafeaua, se lasă la răcit. Cine dorește, poate pune un pic de coniac și îndulcitor în cafea.

Pentru crema prăjiturii se procedează astfel: se bat ouăle cu îndulcitorul pe bain-marie, până ce compoziția se face spumă și capătă o consistență mai cremoasă, ca de budincă. Se dă deoparte, să se răcească puțin.

Apoi se mixează într-un vas mai mare împreună cu mascarpone, frișca și aromele.

Se pregătește forma. Puteți să o tapetați în prealabil cu folie alimentară, dacă doriți. Se așază primul blat, se însiropează cu cafea, cu ajutorul unei linguri. Se toarnă și se distribuie jumătate din cremă. Se pune al doilea blat, se însiropează și acesta cu cafea, apoi se toarnă și restul cremei. Se nivelează cu o paletă și se dă forma la rece pentru măcar 8 ore, cel mai bine peste noapte.

Prăjitura se presară cu cacao înainte de servire.

Se porționează și se scoate din formă cu ajutorul unei palete. Este un proces relativ simplu, dacă prăjitura a stat la rece suficient.

Vă îndemn să faceți și voi acest desert spectaculos și să reveniți cu impresii, aici sau pe pagina de facebook a blogului!


TOTAL: 1480 grame, 4242.7 calorii, 101.7 proteine, 410.5 lipide, 34.8 carbohidrati, 17.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Tiramisu keto
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 16 Review(s)

Leave a Reply