Pandișpan keto din făină de cocos
deserturi, băuturi

Pandișpan keto din făină de cocos

Majoritatea rețetelor de pandișpan keto de pe net sunt preparate din făină de migdale. Eu vă propun o variantă făcută cu făină de cocos, deci mai economică. Pornind de la această rețetă de pâine, testând și modificând ingrediente și cantități pe parcurs, am ajuns la rețeta de față, cea mai reușită, după părerea mea. Iese un pandișpan absolut minunat, seamănă foarte mult cu cel clasic la aspect și gust. Ba chiar are o consistență parcă ușor însiropată. Poate fi consumat simplu sau folosit la diverse torturi.

Pentru o formă de 20*20 cm (iese un pandișpan înalt de circa 4-5 cm)

  • 50 g făină de cocos (sau 55 g, dacă nu folosiți gumă de xantan)
  • ½ linguriță gumă de xantan (se poate și fără, dar se va mări ușor cantitatea de făină de cocos, a se vedea mențiunea de mai sus)
  • 1 linguriță praf de copt
  • 6 ouă de mărime medie
  • un vârf de cuțit de cremă de tartar, opțional
  • 80 g Green Sugar (se poate și 100 g, dacă vă place mai dulce)
  • 150 g unt topit
  • vanilie (sau alte arome, eu am pus coajă rasă de lămâie)

Într-un castron se amestecă componentele uscate ale rețetei.
Ouăle se separă. Albușurile se bat spumă tare. Puteți folosi, dacă aveți, cremă de tartar.
Gălbenușurile se bat într-un alt vas, împreună cu îndulcitorul și vanilia, până ce compoziția își mărește volumul, iar îndulcitorul se topește. Se adaugă untul topit și răcit.

Apoi se pune mixul uscat. După omogenizare, se încorporează albușurile bătute, în 2-3 tranșe, amestecând ușor după fiecare, să nu se lase. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă (a mea are 20*20 cm) tapetată cu hârtie de copt.

Se coace timp de circa 35-45 de minute la foc mediu (170 grade C), până ce suprafața este prinsă și ușor elastică la atingere, frumos rumenită. Pandișpanul copt se scoate cu tot cu hârtie pe un grătar, până la răcirea completă. Se porționează și se servește. Se păstrează la rece.

Într-o zi, am făcut acest pandișpan cu fructe de pădure din congelator. Uitați ce frumos a ieșit, de gust nici nu mai zic:


TOTAL: 610 grame, 1799 calorii, 52.9 proteine, 168.3 lipide, 13.6 carbohidrati, 17.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Pandișpan keto din făină de cocos
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 41 Review(s)

Leave a Reply