Chifteluțe de pește
fel principal, garnituri

Chifteluțe de pește

Când nu mai știi ce să gătești rapid, o conservă de pește te poate salva. O poți folosi în salate sau paste tartinabile, sau poți face repede niște chifteluțe (sau pârjoale) simpatice, bune atât calde, cât și reci.

Pentru 4 bucăți (sau mai multe, în funcție de mărime)

  • 1 conservă de pește (sardine/hering/macrou, în suc propriu sau ulei de măsline)
  • 1 ou
  • 1 linguriță tărâțe de psyllium (sau un pic mai mult, dacă e nevoie)
  • sare
  • ulei de cocos sau de măsline pentru prăjit

Peștele se scurge de lichid sau ulei, se sfărâmă cu o furculiță, se adaugă oul, apoi tărâțe de psyllium câte puțin. Mai întâi 1 linguriță, se amestecă și se lasă 5 minute. Apoi, dacă e nevoie, se mai pune. Trebuie să iasă o compoziție modelabilă, din care se formează chifteluțe (mai mari sau mai mici, cum preferați). Acestea se prăjesc în ulei încins, până la rumenire.

Se pot servi fierbinți, dar sunt foarte bune și reci.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Chifteluțe de pește
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

Leave a Reply