Caș prăjit
fel principal, garnituri

Caș prăjit

Nu doar vestita brânză halloumi se poate prepara termic, ci și banalul caș românesc. Iese moale, ușor cauciucat, atât cât să-și păstreze forma până îl pui în farfurie. După ce muști din el, se topește în gură. Mai simplă rețeta ca asta nici că există.

Aveți nevoie de caș nesărat sau puțin sărat, mai uscat sau scurs bine de zer. Pentru prăjit, grăsimea cea mai bună (și mai savuroasă) este untul clarifiat. Dar iese bine și cu ulei de măsline sau de cocos. Am folosit uneori și untură de pasăre, foarte bună și aia.

Cașul se taie felii groase de circa 1 cm, se tamponează cu prosop de hârtie, pentru a se usca suprafața cât mai bine.

Se încinge grăsimea în tigaie și se rumenesc feliile de caș pe ambele părți, la foc mic spre mediu.

Cașul prăjit să servește imediat, pe lângă crudități și, eventual, alte surse de proteine animale. Eu am avut doar avocado.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Caș prăjit
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Leave a Reply