Chifle keto cu semințe by Cristina Ioniță
pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF

Chifle keto cu semințe by Cristina Ioniță

Rețeta acestor chifle minunate o am de la Cristina Ioniță, o persoană versată în domeniul dietei ketogenice și foarte pricepută în aluaturi keto. Deși lista de ingrediente poate părea lungă, vă asigur că fiecare are contribuția sa, pentru a obține niște chifle pufoase, cu miez aproape deloc umed, similare la aspect și gust cu chiflele graham. Sunt potrivite atât simple, cât și rumenite la prăjitorul de pâine. 
Dacă nu aveți timp să le preparați, le puteți comanda gata făcute de la Loca Sweets. Consistența va fi ușor diferită, datorită cuptorului industrial în care sunt coapte, dar sunt la fel de delicioase.

Pentru 10 chifle

Mai întâi se amestecă toate componentele umede (cu excepția uleiului).
Apoi se adaugă celelalte pe rând (pont: țineți vasul pe cântar și apăsați „tara” după fiecare ingredient adăugat). Se pune și uleiul și se amestecă aluatul cu o paletă. Inițial, acesta va ieși destul de moale, de aceea se va lăsa să stea vreo 10-15 minute. După acest interval, aluatul va îngroșa suficient cât să putem lucra cu el.

Se împarte aluatul în 10 bucăți egale și se modelează cu mâinile umezite chifle mai rotunde sau mai ovale, după cum vă plac. Nu le aplatizați, e bine să fie mai bombate. Chiflele se pun pe o tavă pe hârtie de copt și se dau în cuptorul încins la circa 170 grade C pentru aproximativ 50-60 de minute. Dacă se rumenesc prea repede, se scade temperatura.

Când sunt gata, chiflele trebuie să fie rumenite, iar la apăsarea cu degetul, să fie un pic elastice. Se scot la răcit pe un grătar. Se taie numai după răcirea completă.

Eu le păstrez la rece, într-o pungă sau casoletă cu capac.


TOTAL: 580 grame, 1751.7 calorii, 62.3 proteine, 153.2 lipide, 25.2 carbohidrati, 42.8 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Chifle keto cu semințe by Cristina Ioniță
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 17 Review(s)

Leave a Reply