Tartă cu dovleac fără coacere
deserturi, băuturi

Tartă cu dovleac fără coacere

Un desert parfumat și delicat, cu gust de toamnă (sau iarnă). Și nici nu vă trebuie cuptor pentru prepararea lui (cu excepția coacerii prealabile a dovleacului). Dar aveți totuși nevoie de răbdare: tarta devine mai bună abia a doua zi. Pentru a putea servi mai ușor acest desert, vă recomand să folosiți forme individuale. În acest caz, sunt suficiente doar vreo 4 ore de ținut la rece. Data viitoare așa voi face și eu.
Pentru aromatizarea tartei am folosit un mix de condimente ”pumpkin pie spice” care nu se găsește în România, dar am remarcat că mixurile de condimente pentru turtă dulce au o compoziție similară (scorțișoară, nucșoară, cuișoare, cardamom, ghimbir), așa că pot fi utilizate cu succes și la rețetele cu dovleac.

Pentru circa 8 porții

Se amestecă nucile măcinate cu îndulcitorul și untul topit. Trebuie să iasă o compoziție ca un nisip umed. Se împrăștie într-o tavă cu pereți detașabili (a mea are 25 cm în diametru), tapetată cu hârtie de copt, se presează cu mâinile formând o bază. Dacă doriți, puteți forma și o mică margine de jur împrejur. Sau împărțiți în mod egal compoziția în forme de sticlă sau ceramică. În acest caz, nu mai e nevoie de hârtie.

Într-un bol se bat cu mixerul toate componentele cremei. Compoziția obținută se toarnă peste crustă, se nivelează și se dă forma la rece peste noapte. Sau măcar pentru 4 ore, dacă folosiți forme individuale.

Tarta se scoate din formă pe un platou, se ornează după preferințe, se porționează cu atenție și se servește.


TOTAL: 930 grame, 3270.7 calorii, 40.8 proteine, 335.4 lipide, 34.5 carbohidrati, 16.1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Tartă cu dovleac fără coacere
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Leave a Reply