Cozonac keto din făină Szafi Reform
deserturi, băuturi

Cozonac keto din făină Szafi Reform

Făina Szafi Reform este, mai exact, un mix de fibre cu conținut foarte redus de carbohidrați absorbabili, potrivit pentru a fi folosit la mai multe rețete în dietele keto și low-carb. Câteva încercate de mine le puteți găsi aici. Cozonacul acesta l-am preparat de mai multe ori până acum, dar abia recent i-am făcut poze și vi-l arăt. Ca oricare alt preparat din categoria dulciuri, vă recomand să-l consumați doar ocazional. Făina o găsiți aici. La coacere, se va folosi trucul cu punga de copt, pentru a asigura mediu mai umed în care să crească aluatul.

Într-un castron se amestecă făina cu praful de copt și sarea.
Separat se bat ouăle cu îndulcitorul, crema de brânză, drojdia și aromele.
Se unesc compozițiile, adăugând și untul moale, parțial topit. Aluatul obținut este lipicios, se lasă să stea vreo 10-15 minute, după care va fi mai ușor de manevrat.

Între timp se prepară umplutura: se amestecă nuca măcinată cu îndulcitorul, scorțișoara, cacao și smântâna dulce.

Aluatul se întinde cu sucitorul între 2 folii de silicon sau hârtii de copt, unse cu ulei de cocos, formând un dreptunghi. Acesta se unge uniform cu umplutura de nuci, apoi se rulează.

Ruloul obținut să transferă într-o tavă de cozonac, tapetată cu hârtie de copt. Tava se bagă într-o pungă de copt și se lasă la temperatura camerei cam o jumătate de oră.

Apoi se bagă în cuptorul încins la foc mediu (circa 170 grade C), mai întâi pentru vreo 50 de minute (până se rumenește suprafața). Se scoate punga și se mai lasă vreo 10 minute.

Cozonacul se scoate din tavă și se răcește pe un grătar.

Se taie după răcirea completă.


TOTAL: 785 grame, 2143.8 calorii, 57.2 proteine, 182.1 lipide, 20.5 carbohidrati, 0.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.comg

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Cozonac keto din făină Szafi Reform
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

Leave a Reply