Clătite cu carne și cașcaval
fel principal, garnituri

Clătite cu carne și cașcaval

Un mod rapid și delicios de a folosi resturi de friptură. În varianta vegetariană, carnea se înlocuiește cu ciuperci călite.

Pentru 2 porții

  • 4 clătite keto (eu le prefer pe acestea)
  • 100 g friptură de porc, vită sau pui
  • 100 g cașcaval
  • smântână grasă pentru uns suprafața și pentru servit
  • fulgi de ardei iute, opțional
  • unt clarifiat sau ulei de cocos

Carnea se taie cuburi sau se rupe în zdrențe. Se adaugă fulgii de ardei, după dorință. Cașcavalul sau mozzarella se dau prin răzătoare.

Se umplu clătitele cu carne și cașcaval, se împăturesc și se călesc în tigaie în unt clarifiat, până la rumenirea ambelor suprafețe.

Se servesc imediat, simple sau cu smântână.

În varianta la cuptor, se așază clătitele umplute într-o tavă, se ung cu smântână și se bagă în cuptorul încins la 200 grade C pentru un sfert de oră.

Clătitele se pot păstra la rece într-o casoletă de plastic timp de 2-3 zile, și se călesc în unt înainte de servire.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Clătite cu carne și cașcaval
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Leave a Reply