Clătite keto din 2 ingrediente
deserturi, băuturi

Clătite keto din 2 ingrediente

Rețetă ultra-populară pe net, care se face extrem de ușor. Se calculează câte 1 ou de mărime medie pentru fiecare 30 g de mascarpone sau cremă de brânză. Rețeta ideală pentru cei care țin postul cu ouă. Ca să fie proporția completă pentru egg fast, umpleți clătitele cu… unt, simplu sau clarifiat. 🙂 Mai detaliat despre postul cu ouă puteți citi aici.
Cei care nu țin postul cu ouă, pot să consume aceste clătite cu smântână, gem fără zahăr sau cu sos de caramel sărat keto.
Pentru coacerea clătitelor keto/low-carb de orice fel, vă recomand să folosiți 2 tigăi. Din cauza lipsei glutenului, clătitele cu conținut scăzut de carbohidrați sunt mai fragile, iar întoarcerea lor poate fi destul de dificilă. Tehnica celor 2 tigăi vă ajută să obțineți clătite întregi, fără prea mare efort: când clătita se coace pe o parte, o răsturnați în cealaltă tigaie, încinsă. Când e gata, pur și simplu luați tigaia de pe foc și o înclinați, lăsând clătita să lunece pe un platou. Nici paletă nu vă trebuie.

Pentru 2-3 clătite

Se bat bine componentele rețetei, în afară de ulei, folosind un mixer.

Se încinge o tigaie de clătite, se unge cu un pic de ulei de cocos și se toarnă câte un polonic din compoziție. Când clătita e gata pe o parte, se răstoarnă dintr-o mișcare în cealaltă tigaie, încinsă și unsă și ea un pic cu ulei de cocos. După ce clătita s-a rumenit și pe a doua parte, se ia tigaia de pe foc și se înclină deasupra unui platou, lăsând clătita să alunece pe el.
Aceste clătite ies elastice, perfecte pentru a fi rulate și umplute.


TOTAL: 190 grame, 485.2 calorii, 19.1 proteine, 44.8 lipide, 3.1 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Clătite keto, fără făină de niciun fel
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 38 Review(s)

Leave a Reply