Salată de rucola cu căpșuni, nuci și brânză cu mucegai
salate, aperitive, diverse

Salată de rucola cu căpșuni, nuci și brânză cu mucegai

O salată originală, cu un mix reușit de gusturi și texturi. Își merită pe deplin locul pe o masă festivă. Pentru un gust desăvârșit, folosiți doar produse de calitate (frunze foarte proaspete de rucola, căpșuni ferme și parfumate, miez de nuci care să nu fie rânced). M-am inspirat de aici.

Pentru 2 porții

  • 60 g rucola
  • 100 g căpșuni coapte și tari
  • 60 g brânză cu mucegai albastru (eu am folosit gorgonzola)
  • o mână de miez de nucă românesc (vreo 50 g)
  • 1 lingură oțet balsamic
  • ulei de măsline

Frunzele de rucola se spală cu apă rece și se lasă la scurs într-o sită.

Căpșunile se spală și se tamponează ușor cu un prosop de hârtie, apoi se taie jumătăți sau sferturi, în funcție de mărime.

Miezul de nucă se rupe sferturi. Se poate coace în prealabil în cuptor, dar nu e obligatoriu acest pas.

Brânza se taie cubulețe potrivite.

Pe un platou se aranjează într-o ordine aleatorie frunzele de rucola, căpșunile, brânza și nucile. Totul se stropește cu ulei de măsline și oțet balsamic. Se servește imediat.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Salată de rucola cu căpșuni, nuci și brânză cu mucegai
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Leave a Reply