Gofre sărate (sau clătite groase) cu dovlecel, bacon și parmezan
pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF

Gofre sărate (sau clătite groase) cu dovlecel, bacon și parmezan

Datorită dovlecelului din compoziție, aceste gofre sunt moi, nu crocante. Totuși, acest fapt nu le împiedică să fie delicioase, putând reprezenta o masă completă (datorită conținutului echilibrat de proteine, grăsimi și glucide). Dacă nu aveți aparat de făcut gofre (pe care insist totuși să vi-l achiziționați), puteți prepara din același aluat clătite mai groase pe tigaie.

Pentru 8 gofre/clătite

  • 1 dovlecel mediu (300 g), 200 g stors
  • 2 ouă
  • 40-50 g bacon feliat subțire
  • 50 g parmezan
  • 2-3 linguri făină de migdale
  • ½ linguriță praf de copt sau bicarbonat de sodiu

Dovlecelul se dă prin răzătoarea mare, se presară cu sare și se lasă vreun sfert de oră. După acest interval se stoarce bine cu mâna.

Se amestecă dovlecelul ras cu ouăle, baconul tăiat fâșii, parmezanul, făina de migdale și bicarbonatul.

Se coc gofrele în aparatul de gofre încins, cam pentru vreo 4-5 minute fiecare tură. Se scot pe un grătar să se răcească.

Gofrele se pot servi imediat, cu smântână, la micul dejun sau orice altă masă doriți. De asemenea, pot fi luate la pachet, după răcirea completă.

Se pot face și pe tigaie, în formă de chiftele/clătite groase, în puțin ulei de cocos, la foc mediu, până la rumenire pe ambele părți:

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Gofre sărate (clătite groase) cu dovlecel, bacon și parmezan
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Leave a Reply