Sos de caramel sărat keto
deserturi, băuturi

Sos de caramel sărat keto

Am auzit de Green Sugar Gold încă înainte să-l primesc pentru testare. Mă întrebam, oare care o fi diferența față de cel clasic? În afară de eritritol și stevia, produsul conține un extract de măr pe post de colorant și o aromă naturală (malț). Are aspect și miros de zahăr brun de trestie. Și totuși de ce s-ar justifica un preț mai mare pentru un produs care îndulcește alimentele în dietele low-carb?
Acum vă pot spune sigur că Green Sugar Gold merita să fie inventat măcar pentru a putea prepara acest sos de caramel (am stat mult în dubii dacă să pun sau nu ghilimele la acest cuvânt) fără pic de zahăr! Am preparat sosul și cu Green Sugar obișnuit, mi-a ieșit foarte bun, dar avea gust de lapte condensat. Ei bine, cu Green Sugar Gold sosul a obținut exact gustul clasic de caramel, adică de zahăr ars. Sunt foarte încântată de rezultat, am servit sosul la niște clătite keto, a fost o combinație foarte reușită. Mă mai gândesc că ar merge foarte bine pe post de glazură pe un cheesecake. Inspirația a venit de aici.

  • 100 g unt
  • 3 linguri de Green Sugar Gold (puteți folosi și Green Sugar clasic, iese un sos la fel de delicios, dar gustul de caramel nu prea se va simți)
  • 200 ml smântână dulce grasă (35% grăsime)
  • câteva cristale de sare roz, opțional

Într-un ibric cu fundul și pereții groși se pune la topit pe foc mic untul și îndulcitorul. Se amestecă în permanență. După ce începe se fiarbă, se ține vreo 3-5 minute, amestecând compoziția. Apoi se adaugă cu atenție smântâna dulce.

Se mai ține pe foc vreo 7-10 minute, amestecând, până la îngroșarea sosului. Țineți cont de faptul că se mai îngroașă după răcire.

Când sosul e gata, se adaugă cristalele de sare și se mută într-un vas care va merge la rece. Dacă vi se pare că untul s-a separat un pic (are această tendință), situația se repară cu ușurință cu ajutorul unui mixer vertical).

La frigider, sosul se va întări și se va mai deschide la culoare, este normal. Pentru a-l face din nou lichid, se încălzește la microunde sau într-un ibric pe aragaz.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Sos de caramel sărat keto
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Leave a Reply