Pastă tartinabilă din ficat de cod
salate, aperitive, diverse

Pastă tartinabilă din ficat de cod

Ficatul de cod are o consistență untoasă și nu este pe placul oricui, mai ales al celor care evită grăsimile. Dar în acest aperitiv este mai ușor de consumat. Și să vă zic și de ce este important să introduceți periodic în meniul vostru ficat de cod. Acesta are o valoare nutritivă ieșită din comun. Este o sursă bogată de vitaminele A, D și E, precum și de acizi grași omega 3. Coctailul de minuni din ficatul de cod ajută, între multe altele, la reducerea inflamației din organism și a tensiunii arteriale, precum și la creșterea imunității și a funcțiilor cognitive. Mai multe despre beneficiile ficatului de cod puteți citi aici. Despre vitamina A, un amplu articol găsiți aici.

Găsiți ficat de cod la raionul cu conserve de pește. Eu am încercat vreo 3 sortimente. Când veți deschide cutia, veți observa că ficatul este scufundat în ulei. Este uleiul pe care îl elimină în mod natural în procesul de conservare.

Reprezintă un supliment alimentar de excepție, de aceea nu trebuie în niciun caz aruncat! Se va scurge cu atenție și se poate lua zilnic câte 1-2 lingurițe din el. Sau poate fi folosit la o maioneză, asta mi s-a părut chiar o idee genială. Maioneza astfel preparată o puteți integra într-o salată tot cu pește, de exemplu aceasta.

  •  1 cutie de ficat de cod
  • 200 g cremă de brânză
  • ceapă, opțional

Procedeul este unul extrem de simplu. Ficatul de cod din conservă, scurs de ulei, se mărunțește cu o furculiță, apoi se adaugă crema de brânză. Pentru un amestec mai omogen, se poate folosi mixerul vertical, dar eu prefer o consistență mai grunjoasă. Cine dorește, poate pune și un pic de ceapă tocată.

Se servește pe pâine low-carb sau pe frunze de salată/andive, jumătăți de ardei.


TOTAL: 270 grame, 972.6 calorii, 15.4 proteine, 98.7 lipide, 7.4 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Pastă tartinabilă din ficat de cod
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 19 Review(s)

3 thoughts on “Pastă tartinabilă din ficat de cod”

  1. Buna seara, ce fel de crema de brânza as putea folosi? Cea cu smântâna, marca Pilos (de la lidl), sau almete cu smântâna, de ex. e ok?

    1. Bună seara, eu am folosit cremă de brânză marca Lidl (parcă Goldesse se numește), dar este ok și Almette, și Philadelphia, și La Dorna are un sortiment. Important e să nu fie varianta light.

Leave a Reply