Cheesecake – prăjitură fină cu brânză
deserturi, băuturi

Cheesecake – prăjitură fină cu brânză

Fără zahăr, fără făină, fără procese de conștiință

Pentru 8-12 porții

Aluat:

  • 1 ou
  • 90 g unt
  • 90 g făină de cocos (se găsește la plafar sau în magazine online)
  • 1 lingură tărâțe de psyllium
  • 4 g (½ linguriță) bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură îndulcitor pudră (eritritol sau mix de eritritol cu stevia, eu folosesc Green Sugar)
  • coajă rasă de lămâie

Umplutură:

  • 600 g cremă de brânză (almette, philadelphia)
  • 4 ouă
  • 2-3 linguri îndulcitor pudră
  • vanilie

Pentru decor, opțional:

  • 150 g smântână grasă
  • 1 linguriță îndulcitor
  • zmeură

Se amestecă într-un bol componentele aluatului, iese cam ca o plastilină. Într-o tavă cu pereți detașabili (diametru 24-25 cm), se pune un cerc de hârtie de copt și se unge cu unt. Apoi se întinde aluatul formând o bază și niște margini de 2,5 cm.

Se dă forma câteva minute în cuptorul încins la 180 grade C.

În același bol se pun crema de brânză, ouăle, îndulcitorul și vanilia. Se bate amestecul cu mixerul 1-2 minute. Se toarnă cu grijă peste forma cu aluat.

Se acoperă suprafața cu folie de aluminiu și se coace la 170 grade C până se prinde suprafața (cam 45 de minute). Pe un raft de mai jos al cuptorului este bine să se pună cu tavă cu apă, ca să nu se ardă marginile aluatului.
Se închide focul, se scoate folia și se lasă la răcit în cuptor. Apoi se tine la frigider câteva ore înainte de servire.

Opțional, se poate acoperi cu smântână amestecată cu îndulcitor, și se ornează cu zmeură.

 

Print Friendly

Leave a Reply