Sparanghel la cuptor
fel principal, garnituri

Sparanghel la cuptor

De când cu alimentația LCHF, am descoperit sparanghelul. Înainte aveam impresia că este o legumă fițoasă și pretențioasă. După ce am gustat prima dată, mi-am schimbat complet părerea! Acum se găsește la orice hypermarket, la prețuri relativ bune (7-10 lei legătura de 400 g). Cu foarte puțin efort la gătit, iese delicios.

Pentru 2 persoane

  • 200 g sparanghel mai fraged
  • un cubuleț de unt
  • 200 ml smântână dulce (> 30% grăsime)
  • 2 ouă
  • 40 g parmezan
  • 2-3 fire de mărar, opțional
  • sare, piper

Tijele de sparanghel se spală, se taie capătul lemnos (cam 1-2 cm). Se pun în apă clocotită cu sare și un pic de suc de lămâie, se fierb 3-4 minute. Apoi se bagă în apă rece pentru câteva secunde.

Se unge o formă cu unt, se așază firele de sparanghel.

Deasupra se toarnă amestecul de smântână cu ouă, sare, piper și mărarul tocat mărunt. Deasupra se presară parmezanul ras.

Se dă în cuptorul încins la 180 grade C, până se prinde și se rumenește suprafața.

Se servește ca atare sau alături de pește ori carne de pui.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply