Pesto de leurdă
salate, aperitive, diverse

Pesto de leurdă

Un sos de un verde foarte plăcut ochiului, cu o aromă puternică de usturoi și cu un gust minunat. Poate fi servit ca atare sau în amestec cu smântână sau iaurt gras, pe lângă carne sau legume. Sau poate fi uns pe pâine low-carb. Procesul de preparare este unul rapid și foarte simplu. Sosul obținut poate fi păstrat o vreme la frigider, în borcane, sub un strat de ulei de măsline.
M-am inspirat de aici.

  • 200 g frunze proaspete de leurdă
  • 100 g miez de nucă (sau migdale, semințe de pin)
  • 75 g parmezan ras
  • 150 ml ulei de măsline extravirgin (sau mai mult)
  • sare, suc de lămâie, după gust

Frunzele de leurdă se aleg, se scurtează de codițe și se spală. Se lasă la scurs într-o strecurătoare, apoi se tamponează bine cu un prosop de bucătărie.

Cu ajutorul unui blender, se toacă toate componentele rețetei, potrivind de sare și aciditate după gustul personal, și de ulei după fluiditatea dorită. Frunzele trebuie puse pe rând, nu intră toate o dată.


Sosul se poate servi imediat sau poate fi distribuit în borcane, în vederea păstrării la rece. Înainte de a pune capacul, se toarnă ulei de măsline cât să acopere suprafața bine.


TOTAL: 540 grame, 2348.1 calorii, 36.8 proteine, 222.9 lipide, 43.2 carbohidrati, 13 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Pesto de leurdă
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Leave a Reply