Ruladă keto cu cacao
deserturi, băuturi

Ruladă keto cu cacao

Dacă mă urmăriți pe Instagram, sigur ați văzut această ruladă genială, care se face fără făină de niciun fel și (desigur) fără zahăr. Am preparat-o de nenumărate ori deja și de fiecare dată a fost un mega succes. Cu mici schimbări, se pot obține diferite gusturi. De exemplu, se pot adăuga în cremă fructe de pădure, nuci măcinate sau cacao, iar suprafața ruladei se poate acoperi cu glazură de ciocolată. Vă îndemn să o încercați și voi, e chiar simplă în preparare și are un aspect excepțional. Arată de parcă ați muncit la ea o jumătate de zi, iar de gust nu mai zic, este nemaipomenit!
Pentru îndulcire am folosit Green Sugar Premium, cu putere dublă de îndulcire. Astfel, în rețetă a fost nevoie de o cantitate foarte mică. În plus, acum toate sortimentele de Green Sugar vin în niște cutii simpatice din aluminiu, foarte comode, ușor de depozitat și de reciclat.

Pentru o ruladă ce se poate tăia în 10-12 felii

Ouăle se separă. Albușurile se bat spumă tare (dacă aveți cremă de tartar, folosiți-o) cu jumătate din îndulcitor. Gălbenușurile se bat și ele spumă cu restul îndulcitorului, timp de 2-3 minute, până la obținerea unei compoziții spumoase.

Se încorporează pudra de cacao în spuma de gălbenușuri cu ajutorul unui tel, până la omogenizare. Apoi se pun albușurile bătute, câte un pic, amestecând de jos în sus, să nu se lase compoziția.

Aluatul obținut se întinde uniform într-o tavă pe hârtie de copt, unsă cu puțin unt. Tava mea a avut dimensiunile de 28*38 cm. Se dă tava în cuptorul încins la 180 grade C pentru circa 12 minute. Se scoate tava și se lasă câteva minute la răcit.

Apoi blatul se acoperă cu o folie alimentară. Peste tavă se pune un tocător mai mare și se răstoarnă tava pe acesta. Hârtia de copt care a fost sub blat este acum deasupra. Aceasta se va desprinde cu grijă de pe blat. Dacă hârtia a fost unsă cu unt, nu veți avea probleme.

Blatul se rulează împreună cu folia și se lasă la răcit.

Între timp se prepară crema prin mixarea componentelor.

Se desface cu grijă rulada răcită, se unge suprafața cu cremă și se rulează mai strâns. Rulada obținută se învelește în folie și se dă la rece până a doua zi sau măcar pentru 3-4 ore.

Se feliază și se savurează, cel mai bine la ocazii festive.


TOTAL: 680 grame, 1529.3 calorii, 63.5 proteine, 134.1 lipide, 14 carbohidrati, 0 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Ruladă keto cu cacao
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 32 Review(s)

Leave a Reply