Pască din Ketomix
deserturi, băuturi

Pască din Ketomix

Demult voiam să fac o pască low-carb care să semene cât mai mult cu una tradițională. Adică din aluat de cozonac, brânză de vaci cu ouă de țară, iar deasupra să aibă o cruce din același aluat. Pot spune cu mâna pe inimă că anul acesta mi-a reușit acest lucru. Până și gustul este unul foarte apropiat! Ketomix pentru cozonac este un mix magic, care m-a surprins foarte plăcut încă de la prima folosire. Cu ajutorul lui am reușit să fac cozonaci aspectuoși și gustoși (1 și 2), și nici anul acesta nu m-a dezamăgit. S-a comportat exemplar în aluat, care mi-a ieșit chiar foarte elastic pentru un aluat keto. Cunoașteți acest mix? L-ați încercat până acum? Dacă nu, vi-l recomand cu drag, îl găsiți fie la nosugarshop.ro, fie pe emag, bebetei sau la mega image.

Pentru o pască cu diametrul de 26-28 cm (10 porții)

Drojdia se dizolvă în 2 linguri de apă caldă, împreună cu inulina, dacă o aveți.

Se bat ouăle cu gălbenușurile și îndulcitorul, timp de 2-3 minute, până când îndulcitorul se topește, iar compoziția devine spumă.
Se adaugă smântâna și drojdia dizolvată, se mai bate un pic. Apoi se încorporează Ketomix, aromele și se continuă mixarea timp de câteva minute, adăugând treptat și untul topit. Dacă aluatul e prea moale, se poate adăuga 1 lingură de Ketomix universal. Aluatul obținut se acoperă și se lasă la crescut o oră.

Între timp, se prepară umplutura: brânza de vaci se amestecă bine cu ouăle, îndulcitorul și aromele. Eu am avut niște coajă confiată de portocală încă de la Crăciun, făcută de mine (ca să vedeți ce bine se păstrează). Trebuie să iasă o compoziție groasă, nu fluidă. Dacă e nevoie, puneți mai multe sau mai puține ouă.

După o oră, aluatul se scoate pe o suprafață netedă (un covoraș de silicon este perfect, dar merge și o hârtie de copt) unsă cu unt și se împarte în 2 bucăți: una mai mare, alta mai mică (o proporție aproximativă de 3/5 la 2/5) Bucata mai mare se întinde cu sucitorul pe o hârtie de copt într-un cerc un pic mai mare decât diametrul formei. Cercul de aluat se transferă în formă cu tot cu hârtie și se modelează niște borduri laterale de circa 3 cm pe pereții formei.
Se toarnă umplutura în formă și se nivelează suprafața.
A doua bucată de aluat se împarte și ea în 2. Dintr-o bucată se modelează un șnur cât lungimea cercului formei. Se lipește de jur împrejur de bordurile de aluat.
Din cealaltă bucată se modelează un alt șnur din care se formează crucea. Se apasă ușor peste umplutură, să se fixeze.

Pasca se unge cu gălbenuș și se dă în cuptorul încins la 180 grade C pentru aproximativ 45 de minute. Dacă suprafața tinde să se rumenească prea repede, se va acoperi cu o hârtie de copt.

Când e gata, pasca se scoate cu ajutorul hârtiei de copt pe un grătar și se lasă la răcit.

Se taie numai după răcirea completă.


TOTAL: 1400 grame, 3615.3 calorii, 175.3 proteine, 260.7 lipide, 148.7 carbohidrati, 99.5 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Pască din Ketomix
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

Leave a Reply