Pască rusească fără coacere
deserturi, băuturi

Pască rusească fără coacere

Demult aveam de gând să încerc o pască tradițională rusească, dar abia în acest an m-am încumetat. Pasca rusească fără coacere se poate face după o mulțime de rețete și cu o grămadă de feluri de umpluturi (fructe uscate/proaspete, cacao, cafea, caramel, etc.). Singurul element neschimbat este brânza de vaci. Alegeți una de calitate, grasă, fără gust acru.
Forma tradițională a păștii este una specifică, trunchi de piramidă patrulateră, care are pe laturi imprimate o cruce și inițialele urării pascale în limba rusă (Hristos a înviat! – Христо́с Воскре́се! – ХВ). Dar multe gospodine improvizează, de nevoie sau din dorința de a fi creative. La fel de bine pasca se poate prepara într-o sită/strecurătoare sau într-un ghiveci de plastic nou pentru orhidee (are mai multe găuri) sau într-un ghiveci simplu în care se dau mai multe găuri cu ajutorul unei șurubelnițe (varianta folosită de mine). Găurile sunt necesare pentru drenarea păștii.
Consistența este una cremoasă și mătăsoasă, iar gustul e foarte fin și depinde de aromele folosite. Anul acesta de Paște am avut o variantă cu ciocolată, dar special pentru articolul de azi am preparat o pască simplă cu vanilie. Desigur, nu trebuie neapărat să așteptați sărbătorile pascale, pentru a vă putea bucura de acest desert fabulos. Dacă folosiți o sită de cernut rotundă, în genul acesteia, obțineți un minunat cheesecake fără coacere.

Pentru o pască de circa 6-8 porții

Mai întâi de toate, se pregătește forma. Indiferent pe care o alegeți (sită / strecurătoare / ghiveci), aceasta trebuie să fie curată. Se tapetează cu tifon sau cu un prosop de pânză, umezite cu apă și stoarse.

Se bat ouăle cu Green Sugar, apoi se adaugă smântâna dulce.

Amestecul se pune într-un ibric, pe foc mic. Amestecând mereu, se ține până se îngroașă compoziția. Se încorporează untul tăiat cubulețe. Crema obținută se toarnă peste brânza de vaci, se pune și vanilia.

Se mixează totul cu un blender de mână, ca toată compoziția să devină cremoasă, fără cocoloașe. Aceasta se toarnă în forma pregătită. Se acoperă cu tifon umezit. Forma se așază pe un grătar pus într-un vas în care să se scurgă lichidul (eu am avut o formă de copt cu grătar). Se dă la rece pentru 10-24 de ore. După primele 2-3 ore, când compoziția s-a mai întărit ușor, se pune o greutate peste pască (de exemplu, o cutie cu mascarpone sau 1-2 pachete de unt). A doua zi, pasca se răstoarnă din formă pe un platou, se înlătură tifonul și se servește.

Se poate orna cu picături de ciocolată sau se presară cacao/fulgi de cocos.

Rezistă la rece 3 zile, acoperită.


TOTAL: 800 grame, 1832.1 calorii, 92.9 proteine, 153 lipide, 21 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Pască rusească fără coacere
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 22 Review(s)

Leave a Reply