Drob de miel
fel principal, garnituri salate, aperitive, diverse

Drob de miel

Un preparat tradițional de Paști, plin de savoare și nutrienți. Am postat rețeta anul trecut pe pagina de facebook, dar merită să fie publicată și aici pe blog, pentru a fi găsită mai ușor. Mai ales că acum i-am făcut și poze în proces, ca să vedeți ce simplu se face. Dacă nu vă place gustul de miel, puteți folosi organe de pui, curcan sau porc. Opțional, se pot încorpora și niște ouă fierte, puse întregi pe mijlocul formei.

  • 1 kg măruntaie de miel (eu am avut plămâni, inimă și ficat)
  • 1 ceapă
  • câteva linguri de unt clarifiat sau grăsime de pasăre/untură
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 5 ouă
  • sare, piper, chimion

Măruntaiele se spală și se curăță de cheaguri de sânge și pielițe. Se taie cuburi potrivite și înăbușă cu o ceapă tăiată mărunt, în grăsimea aleasă, într-o tigaie adâncă (de tip wok), timp de circa 25 de minute. Se sărează și se condimentează la sfârșit.

După ce carnea s-a răcit, se dă prin mașina de tocat, folosind sita cea mai mare. Separat se călește ceapa verde în grăsime. Se adaugă peste carnea tocată, apoi se pun ouăle, se amestecă, să iasă o compoziție legată. Se toarnă într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Se poate tapeta forma cu prapur, dacă aveți, eu nu am avut.

Se ține în cuptorul încins la 180-200 grade C vreo 40 de minute. Drobul trebuie să fie prins pe toată suprafața și ușor rumenit. Se scoate pe un grătar să se răcească.

Se servește cald sau rece.

Merge bine cu pesto de leurdă, sos tzatziki sau sos de smântână cu hrean.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Drob de miel
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

Leave a Reply