Tzatziki
salate, aperitive, diverse

Tzatziki

Este un sos grecesc deja celebru în lume, potrivit la orice fel de carne, dar și la pește. Se prepară ușor și este mai ales nimerit pe timp de vară, datorită gustului său răcoritor.
Pentru a beneficia din plin de acest sos, folosiți iaurt grecesc gras, în niciun caz dietetic! Menta este opțională, dar să știți că dă o aromă deosebită sosului.

Pentru un bol de sos

  • 300 g iaurt grecesc (10% grăsime)
  • 1 castravete mediu sau 2 mai mici
  • 1-2 căței de usturoi pisați
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 2-3 linguri ulei de măsline presat la rece
  • sare, piper, mărar tocat
  • câteva frunzulițe de mentă, opțional

Castravetele se dă prin răzătoarea mare. Dacă doriți, curățați-l de coajă înainte. Se stoarce de suc, apoi se amestecă bine cu restul componentelor. Se gustă și se mai potrivește de sare, suc de lămâie, dacă e nevoie. Se servește imediat.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Tzatziki
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

Leave a Reply