Gofre LCHF din făină de migdale
deserturi, băuturi

Gofre LCHF din făină de migdale

Aceste gofre le-am improvizat într-o zi și ne-au plăcut atât de mult, încât am notat repede cantitățile. Le-am refăcut de câteva ori deja și sunt mereu primite cu încântare.
Merg de minune la micul dejun, sau ca un desert de weekend. Pot la fel de bine să fie luate la pachet în călătorie sau la un picnic. Sunt sănătoase și le puteți da fără grijă copiilor.
Guma de xantan este un agent de îngroșare natural, folosit la produsele fără gluten, pentru a lega compoziția. O găsiți aici sau la plafar, sau puteți înlocui cu tărâțe de psyllium. Consistența aluatului va fi mai lichidă, dar gofrele ies la fel de bune.

Pentru 8 bucăți

Într-un bol se bat ouăle cu îndulcitorul și vanilia, apoi se adaugă crema de brânză și uleiul, se mai bate puțin.

Într-un alt vas se amestecă ingredientele uscate. Se adaugă peste prima compoziție și se mai bate un pic. Trebuie să iasă o compoziție mai groasă. Dacă ați folosit psyllium în loc de gumă de xantan, se lasă aluatul să mai stea 10 minute.

Se încinge aparatul de gofre. Nu trebuie uns, întrucât aluatul este destul de gras.
Când aparatul e încins, se pune câte o lingură plină de aluat pe fiecare placă.

Se închide aparatul pentru câteva minute, se mai verifică. Gofrele sunt gata când s-au rumenit bine.

Se scot pe un grătar, la început sunt foarte moi, trebuie manevrate cu grijă, dar se vor întări când se răcesc. Nu sunt gofre crocante, dar sunt pufoase și foarte consistente.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Gofre LCHF din făină de migdale
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 17 Review(s)

Leave a Reply