Fursecuri sandviș cu cafea și ciocolată
deserturi, băuturi

Fursecuri sandviș cu cafea și ciocolată

Drăgălașe și aromate, cu gust intens de ciocolată, aceste fursecuri sandviș sunt potrivite atât la o ocazie festivă, cât și ca un desert de weekend. Cafeaua se poate omite. Rețetă preluată de pe Instagram.

Pentru 12 bucăți

  • pentru fursecuri:
  • 2 ouă
  • 50 g Green Sugar
  • 1 lingură de cafea măcinată, se poate și fără
  • 100 g ciocolată neagră (minim 85% cacao)
  • 50 g unt
  • 50 g ulei de cocos
  • 40 g făină de cocos
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru cremă:
  • 75 g unt moale la temperatura camerei
  • 75 g cremă de brânză (de tip almette sau philadelphia)
  • 1 lingură Green Sugar (pudră)
  • scorțișoară

La foc mic se pun la topit untul și uleiul de cocos. Se adaugă și ciocolata și se topește.
Ouăle se bat cu îndulcitorul, sarea și cafeaua.


Se unesc compozițiile, adăugând și făina de cocos cu praful de copt. Aluatul obținut este destul de moale, dar se va da la rece pentru câteva ore, timp în care se va întări.

Aluatul se împarte în 24 de bucățele egale. Se formează sfere care se aplatizează și se pun pe o tavă pe hârtie de copt.

Fursecurile se coc la foc domol  (160 grade C) circa 12 minute, trebuie verificate, se pot arde foarte ușor. Se scoate tava și se lasă fursecurile la răcit.

Crema se prepară prin mixarea componentelor. Se ia câte un fursec, se unge cu puțină cremă în strat uniform și se lipește deasupra un alt fursec.

Sandvișurile obținute se lasă la loc răcoros (cămară sau balcon) pentru câteva ore înainte de servire.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Fursecuri sandviș cu cafea și ciocolată
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Leave a Reply