Coșulețe din carne tocată, umplute cu ciuperci
fel principal, garnituri

Coșulețe din carne tocată, umplute cu ciuperci

Un fel simpatic și gustos, ce se prepară ușor, fără a pierde prea mult timp la bucătărie. Eu nu am folosit ouă nici la carne, nici la umplutura de ciuperci, dar dacă doriți, puteți pune. În loc de mai multe forme mici de silicon puteți utiliza o singură formă de chec. În acest caz, ar fi nevoie de ou măcar pentru a lega ciupercile. Formele mele de silicon sunt de mărime standard, iar din cantitățile rețetei mi-au ieșit fix 7 coșulețe. Sursă de insprație: Instagram.

Pentru 7 bucăți (sau 1 chec într-o formă de chec de 22 cm lungime)

  • 500 g carne tocată (cu grăsime)
  • ½ linguriță sare
  • condimente
  • 250 g ciuperci champignon
  • ulei de măsline

Ciupercile se taie cuburi mărunte și se călesc într-o tigaie, în ulei de măsline și cu puțină sare, până la evaporarea lichidului și rumenire ușoară. Se lasă la răcit.
Carnea tocată se frământă bine, ca un aluat, cu sarea și condimentele.

2/3 din compoziție se împarte în câteva porții (în cazul meu au fost 7). Fiecare se distribuie pe fundul și pereții unei forme de silicon pentru brioșe. Se împarte umplutura de ciuperci în toate coșulețele și se presează bine cu o linguriță. Din restul de compoziție de carne se formează „capace” cu care se acoperă coșulețele, sigilând marginile cu ajutorul degetelor.

Formele de silicon se pun într-o tavă și se dau în cuptorul încins la circa 200 grade, pentru 30 de minute. Se lasă vreo jumătate de oră în forme după stingerea focului, ca să absoarbă din lichidul pe care îl lasă la copt. În acest fel, coșulețele vor fi suculente. Apoi se servesc cu garnitura de legume dorită. La nevoie, se pot și reîncălzi, dar sunt mai bune proaspete.


TOTAL: 780 grame, 1344.1 calorii, 95.5 proteine, 103.7 lipide, 7 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Coșulețe din carne tocată, umplute cu ciuperci
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

Leave a Reply