Salată de ciuperci cu maioneză și usturoi
salate, aperitive, diverse

Salată de ciuperci cu maioneză și usturoi

Un aperitiv vegetarian clasic, plin de savoare. Eu prefer să dau ciupercile prin răzătoare și atunci salata poate fi ușor unsă pe pâine.

Pentru 2-3 porții

  • 500 g ciuperci proaspete (champignon)
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 1 porție de maioneză de casă (sau mai puțin, după cum vă place consistența salatei)
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare
  • verdeață, opțional

Ciupercile se șterg cu o cârpă umezită (eu evit să le spăl, ca să nu se umple de apă) și se dau prin răzătoarea mare. Se pot tăia și cuburi, cum preferați. Se pun într-o tigaie pe foc, se presară sare și se pune capacul. La scurt timp ciupercile vor lăsa apă. Se scoate capacul și se lasă la foc mai mare, până la evaporarea lichidului. Se adaugă uleiul și se călesc un pic ciupercile, până la o rumenire ușoară. Se ia tigaia de pe foc și se lasă la răcit.

Între timp se prepară maioneza, în care se adaugă usturoiul pisat. Aceasta se amestecă cu ciupercile răcite, se asezonează după gust cu sare, și, eventual, verdeață.

Salata se lasă măcar 2 ore la rece înainte de servire, ca să se îmbine aromele. Am servit-o pe gofre sărate.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Salată de ciuperci cu maioneză și usturoi
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Leave a Reply