Chiftele rapide de pui
fel principal, garnituri

Chiftele rapide de pui

Am întâlnit pe net și denumirea de „șnițele turnate”. Oricum s-ar numi, mi se par formidabile. În mai puțin de o jumătate de oră, ai cina gata: cât se prăjesc chiftelele în tigaie, ai timp să prepari o salată și/sau o garnitură. Încă un avantaj: nu conțin lactate.

Pentru 10 bucăți

Pieptul de pui se taie cubulețe. Atenție: carnea nu se toacă. Se adaugă ouăle, sarea, condimentele, precum și făina (sau tărâțele de psyllium) cu bicarbonatul. Se amestecă bine și se lasă compoziția să stea vreo 5-10 minute.
Se încinge o tigaie cu grăsimea aleasă și se pun chiftelele cu lingura, se mai aplatizează un pic, ca să aibă cam maxim 1 cm grosime. Chiftelele se coc sub capac, la foc mediu spre mic, cam 3-4 minute pe fiecare parte, sau până la rumenirea uniformă a ambelor părți.

Se scot și se servesc imediat.

Sunt însă bune și reci. Merg perfect pe o felie de pâine low-carb, pentru un sandviș sățios.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Chiftele rapide de pui
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

Leave a Reply