Turte keto (sau gofre) cu brânză de burduf și făină Szafi Reform
pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF

Turte keto (sau gofre) cu brânză de burduf și făină Szafi Reform

Turte (lipii) bune, bune, cu conținut minim de carbohidrați. Nu sunt la fel de elastice precum cele din făină de grâu, dar la gust se aseamănă mult. Brânza de burduf se poate înlocui cu telemea.
Din același aluat puteți face și gofre sărate. Și turtele, și gofrele sunt un înlocuitor perfect pentru pâine. Alte rețete cu făină Szafi Reform puteți găsi aici. Iar făina o puteți lua de aici.

Pentru 4 turte (sau 8 gofre)

Brânza de burduf se omogenizează bine cu ouăle (eu am folosit un mixer vertical), apoi cu bicarbonatul și făina. Aluatul obținut (gros și lipicios) se lasă să stea vreun sfert de oră, apoi se încorporează uleiul de măsline. Aluatul va deveni mai omogen și mai maleabil.

Se împarte aluatul în 4. Se ia fiecare bucată și se întinde cu sucitorul între 2 folii de silicon sau hârtii de copt unse cu ulei de cocos sau de măsline, până la o grosime de 2-3 mm. Se mută cu grijă turta obținută pe o tigaie încinsă, se ține pe foc mediu spre mic până la rumenirea suprafeței. Apoi se întoarce cu ajutorul unei palete și se rumenește pe cealaltă parte.

Se scot pe un prosop. Se servesc calde, dar sunt bune și reci.

Pentru gofre, aluatul se împarte în 8 bucăți. Gofrele se coc în aparatul de gofre, uns cu puțin unt clarifiat sau ulei de cocos, până la rumenire (cam 3-4 minute fiecare tură).

Uitați ce crescute sunt, se pretează numai bine pentru tartine:


TOTAL: 410 grame, 1428.4 calorii, 70.8 proteine, 118.1 lipide, 2.7 carbohidrati, 36.6 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Turte (sau gofre) cu brânză de burduf și făină Szafi Reform
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

Leave a Reply